Staj Başvurusu

posted under , , , , by Besim
Bugün Gidip Ford Otosan A.Ş. (Kocaeli) e staj için başvuracağım fadi ile.

günün videosu | OK GO - Here it goes again

Tema Değişikliği

posted under , by Besim
yakın zamanda temamı tekrar değiştireceğim.

Arayüz önemli tabiki.ama bu sefer daha sade bir şeyler düşünüyorum.



Aha değiştirdim bile..

Hayatı Yakalayamamak

posted under , , by Besim

Ekşisözlük'ten alıntıdır.Beğendiğim bir yazı.



Hayatı Yakalayamamak

şu hayattaki en büyük korkum.

korkuyorum sözlük; daha 20li yaşların başında hayatı kaçırma korkusu sarıyor benliğimi. insan 1 kere 20 oluyor şu hayatta, sadece 1 kere 30 oluyor. hayata borçlu geçiriyorum ayları, yılları. her biri anlatması bir kaç dakika sürmeyen ufak anılar bırakıyor sadece geriye. 'uzun uzun seneler var önünde’ diyenler yalan söylüyormuş meğer. onlar da ölümden korkuyorlarmış sözlük.

saatine bakıp ''zamanın böyle geçmesine imkan var mı? yıllar bu küçük aralıkların birleşmesiyle açıklanabilir mi?'' diye soruyor oğuz atay. isyan edecek oluyorum; ''hepimiz ömrümüzün kısalığından şikayet ederiz, fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan başımızdan savmak için neler yapmayız?'' diye araya giriyor ahmet hamdi. işin acı yanı; doğru söylüyorlar sözlük. kimi okusam, kimi dinlesem doğru söylüyor.

korkuyorum sözlük; bir hayatım var, onu da boşa harcamaktan korkuyorum.

‘büyümeme çok var mı?’ diye düşünerek uyuyakaldığım çocukluk gecelerim geliyor aklıma. büyümeme çok yokmuş sözlük. ölmeme çok var mı? (dave87, 26.03.2008 01:38 ~ 01:44)

link: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=hayati+yakalayamamak

Nedir, Kimdir ?

posted under , , by Besim


İkinci blog projem,tanımlar üzerine kurulu,bilgiye dayalı subjektif bir blog.

bkz : nedir,kimdir?

Kitap | Olasılıksız - Adam Fawer

posted under , , , by Besim
Uzun süredir okuduğum kitaplar içerisinde en sürükleyicisi,beni kendine en bağlayan kitap.Olasılıksız.Eğer kuantum fiziği,bilinçaltı,poker,istatistik,tıp veya fesefe okumayı seviyorsanız hepsini harmanlanmış halde bu kitapta bulabilirsiniz.Kendinizi okumaya başladığınız anda kitabın içinde buluyorsunuz.Hakeza ben kardeşime bir bölümü anlatırken "kitapta bir sahnede böyle böyle oluyo.." şeklinde sanki bir filmden bahsedermiş gibi kafamda canlandırdığım kitaptan bahsettiğimi farkettim.


Ve iyi ki diğer okuduğum kitaplara yaptığım gibi ilk önce son sayfayı okumamışım.Ve yine, iyi ki "bence birazdan şöyle olacak,vay efendim bu adam onun babası" gibi tahminlerde bulunmadan kendimi kitaba vererek maksimum zevk almışım.

Arka kapaktan , "Bitirmek icin yarini, baskasina anlatmak icin bitirmeyi bekleyemiyeceksiniz."

(not:Adam Fawer'in yeni kitabı Empati , "okunacak kitaplar" listeme girmiş bulunuyor.)

bkz: Empati
bkz: Olasılıksız
bkz: Adam Fawer

Bu da Adam'ın fotoğrafı











günün şarkısı:

Rolling Stones - Ruby Tuesday :]
Carry Brothers - Supposed to Be :|
Kaiser Chiefs - Ruby :)

Bugün Menem Doğumgünüm

posted under , by Besim
11 Nisan 1986.

günün şarkısı : teo - bugün benim doğumgünüm
günün olayı :
  1. yaklaşık6 ay sonra, iş buldum. dün başvurduğum Yemek Dünyası beni komi olarak deneyeceklerini söyledi.(ilginç hikayesini daha sonra anlatırım.)
  2. Makina elemanları 2 dersinden 50 aldım.
  3. sigarayı azaltma kararı aldım.(babamın teklifini anlatıcam)
Doğum günüm yurdun dört bir yanında,yavru vatanda ve türki cumhuriyetlerde büyük bir çoşku ile kutlanıyor.

Tavsiye | Link (Koan)

posted under , , by Besim
http://www.shaolinkempo.com/zensay.htm

Siteyi her yenilediğinizde farklı bir koan ile karşılaşıyorsunuz.

İş Aramaya Kaldığım Yerden Devam

o4.04.2008 itibariyle vize haftamı nerdeyse atlatmış bulunuyorum.Nerdeyse,çünkü 12.04 .08 tarihinde SolidWorks, 13.04.08 'de Ölçme Tekniği-2 derslerimin arasınavı var.SolidWorks çizim dersi olduğu için çalışma gerektirmiyor.Ama Ölçme Tekniği-2 dersi,gerek hocası,gerekse devamsızlığım nedeniyle 3 günlük çalışma gerektiren bir ders.

İş bu vaziyette nerdeyse geçmiş bulunan vize sınavlarımın şöyle bir kritiğini yapalım:
Şu an açıklanan bir dersimiz var. Oto Kontrol: 100 bekliyorduk...25 aldık...(1. çoğul şahıs kullanıyorum ki mutluluğu,eğlenceyi paylaştığımız gibi suçu da paylaşalım :))

4.sınıf olmama rağmen, 4. sınıf dersi alamamış olmam biraz üzücü ama bir yandan da insanı hırslandıran, gaza getiren bir şey.

Nisan yağmurları başladı..Dün Kocaelispor-Mardinspor maçına gittim arkadaşımla.2-0 Kocaeli yendi ve züperlig iddaasını korudu.Çıkışta çok pis ıslandık.Ayrıca sıfırı tükettik keza kale arkasına 7 ytl ödedik.Neyse babam sağolsun, arabayla Gölcük'ten aldı bizi. Eğlenceliydi.

Esas konuma geleyim,yarın eğer hava yağmurlu olmazsa ne yapıyorum.
  1. Carrefour,Real,Burger King,(ve belki)Hacıoğlu'na gidip iş başvuru formu dolduruyorum.
  2. Bekirpaşa Komek'e(Mevlana Kültür Merkezi) gidip almanca,fransızca,ispanyolca kurslarına başvuruyorum.
  3. Eve dönmeden belki gidip spor salonuna aylık kayıt yaptırırım.(aylık 8 ytl :))
  4. İkinci el Olasılıksız bulabilir miyim?
  5. burda yakında yayınlayacağım 20 motivasyon tavsiyesi çevirisini tamamlayacağım.
Birazdan çıkıyorum.İlk iş Ziraat'e gidip öğrenimi çekmek.(cebimdeki para 45 YKr)Sonra berbere gidip saçımı kestirecem.Sonra GSK(Güven Sürücü Kursu)'na gidip Gökhan Abi'den havalı tüfeğini ödünç alıcam.

Bu yazı yazılırken dinlenen şarkılar:

Looking for luka-Emir Kusturica
Ojos Asi-Shakira
Cambaz-Mor ve Ötesi
Gone With The Wind- Blackmore' Night
Krytonite-3 doors down

Kimdir?

Fotoğrafım
Besim
söylenenlerin hepsi asılsız.
Profilimin tamamını görüntüle

Ekle

EkleBunu RSS Ekle Butonu EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

 RSS

İzleyiciler

Blog Mlog

Make Money Blogging Promote Your Blog Make Money Blogging

Be The Change

The Hunger Site
Blog Directory

Bu aralar merak ettiklerim

  • Sonucu açıklanmayan derslerden kaç aldım acaba?
  • Bu blog için bedava embedded flash player nerden bulurum?
  • Derslerin hepsini finallerde verebilirsem dönem arası nereye gideyim?
  • Proje için tersaneden izin alamadım. acaba erol hoca proje konusunu bu saatten sonra değiştirmeme izin verir mi?
  • Arkın Allen, acaba anasır ı erbaa dörtlemesinin son albümünü yapacak mı?
  • Hayrullah Ersöz nasıl bi insandır?

Etiketler

LCW (4) kocaeli üniversitesi (3) part time (3) video (3) free running (2) izmit (2) iş görüşmesi (2) jim carrey (2) kocaeli (2) kou (2) sinema (2) tavsiye (2) tema (2) 11 nisan (1) 5min (1) Birgün anlarsın (1) Brad Pitt (1) Chip dergisi (1) Karma (1) Men Dakka Dukka (1) Rolling Stones (1) Ruby Tuesday (1) Tema Grup (1) Zooey Deschanel (1) acısu (1) adam fawer (1) adek (1) alemdar (1) anket (1) arkın allen (1) asus a2500h (1) audrey taotou (1) aziz nesin (1) aç kal (1) açılış konuşması (1) badem (1) badem ağacı (1) bay evet (1) bedava (1) benicio del toro (1) bilgisayar (1) björk (1) blog (1) branka katic (1) budala kal (1) cennet (1) christiane paul (1) cinema (1) dave87 (1) delimanyak (1) demir adam (1) depresyon (1) doğumgünü (1) e-course (1) e-kurs (1) edward norton (1) eksisozluk (1) erkek oyuncular (1) ev yapımı (1) eğitim (1) eğlence (1) fable (1) fan (1) ford (1) fragman (1) gnctrkcll (1) grup luxus (1) gurbet (1) hasret (1) hayaller (1) hayat (1) hayatı yakalayamamak (1) hayrullah ersöz (1) helena bonham carter (1) here it goes again (1) homemade (1) human chair (1) idealler (1) iron man (1) iş aramak (1) iş ilanı (1) jason statham (1) jean reno (1) jet li (1) johnny depp (1) joven (1) jumper (1) kate beckinsale (1) keira knightley (1) kimdir (1) kitap (1) koan (1) kocaelispor (1) kırmızı hap (1) laptop (1) link (1) luxus (1) mad world (1) makine mühendisliği (1) marion cotillard (1) marisa tomei (1) mel gibson (1) mercan dede (1) meslek (1) mevlana (1) moritz bleibtreu (1) motivasyon (1) motivation (1) msa (1) my paper (1) naomi watts (1) neden saçların beyazlamış arkadaş (1) nedir (1) ocw (1) ok go (1) olasılıksız (1) open course ware (1) opensourceblogging (1) oriental blues (1) oyun (1) parkour (1) parkur (1) planlar (1) russell crowe (1) scarlett johansson (1) sean penn (1) site felsefesi (1) staj (1) stay foolish (1) stay hungry (1) steve jobs (1) stratastencil (1) tavsiyeler (1) tema değişikliği (1) template (1) templates (1) uma thurman (1) usb fan (1) vefalı aslan (1) vinsan (1) vize programı (1) volfied (1) yanlızlık sanatının ustasıyız (1) yedekleme (1) yes man (1) yol geçen hanı (1) youtube (1) youtube jacker (1) youtube'a giriş (1) yunus emre (1) zen (1) zenhabits (1) Ümit Yaşar Oğuzcan (1) çocukluk (1) ömer faruk tekbilek (1) üniversite kursları (1)